Projectes pedagògics

Projectes d'on he après i d'on aprenc

Des de fa uns quants anys participo en projectes pedagògics on el Teatre, les arts i altres disciplines hi tenen un espai important. Són escoles i espais educatius amb ganes d’introduir el Teatre a l’aula com a recurs pedagògic. Mestres, acompanyants i gent de les arts escèniques que creuen que això és possible i que treballen cada curs per acomodar-ho i adaptar-ho als nens i nenes de cada centre.

CREACIÓ        LLIBERTAT      EXPRESSIÓ

Últimament corren aires nous, maneres diferents i obertes de plantejar-se i entendre la educació i la pedagogia. I en aquest mirar ampla hi començen a tenir cabuda tot de disciplines artístiques que poden aportar molt al creixement de cada nen/nena.

La Perla Petita

L’any 2002 juntament amb la companyia de teatre La Perla 29 de Barcelona i el seu director artístic Oriol Broggi iniciem un projecte d’espectacles per a nens i nenes que ens porta a realitzar des d’aleshores fins avui cinc muntatges teatrals  (Històries de Teatre, Rosita història d’una florista, La bona persona, Tot assajant Cyrano i La Julieta) sempre clàssics de teatre que jo mateixa amb l’ajuda de l’Oriol adaptem. Sempre amb la idea que aquestes històries també poden arribar als nens amb la mateixa rigurositat que si ho féssim per a un públic adult. Aquests inicis ens porten on sóm ara, al projecte de La Perla Petita on treballlem amb diverses escoles en propostes pedagògiques teatrals i on ens adaptem al que cada escola necessita. Per a mí molt gratificant i emocionant el projecte amb l’escola La Farga de Salt que vam realitzar els cursos 15/ 16 i 16/17 dins el projecte A Tempo del Festival Temporada Alta de Girona. I també la proposta que l’escola Joan Pelegrí de Barcelona fa anys que tira endavant. La força de tots els mestres implicats per tirar endavant totes aquestes propostes teatrals d’escola fa que m’animin cada any ha continuar amb aquest projecte meu personal.

www.laperla29.cat

Ca l'Aulet  CAIEV, CENTRE D’ASSESSORAMENT I INVESTIGACIÓ D’EDUCACIÓ VIVA - MARESME

 

Cada setmana comparteixo amb els nens i nenes de les famílies de Ca L’Aulet un espai d’expressió lliure, de creativitat a través de tot el que ens ofereix el Teatre. Un espai d’educació viva en plena natura on es converteix també en un espai d’aprenentatge per a mí.

Maneres noves d’entendre l’educació que m’han ajudat i m’ajuden a enfocar les meves activitats de Teatre i la meva relació amb els nens d’una manera diferent, més oberta, més flexible i més fluida.

https://caiev.com

Les Escoles que hi confien

Són totes aquelles escoles d’Infantil i Primària, equips directius, coordinadors i mestres que cada curs confien en la meva activitat i hem posen les coses fàcils perquè això sigui possible. Hi confien i dónen un espai cada vegada més ampli al Teatre a les seves escoles, perquè observen també els resultats que aquest recurs pot donar als seus nens i nenes.

 

Escola Fabra- Alella

Escola Salvador Espriu- Badalona

Col.legi Maristes- Girona

Escola Artur Martorell- Badalona

Col.legi Cultural Fluvià- Badalona

Escola Lola Anglada- Tiana

Escola Sinera- Arenys de Mar

Escola Turó del Drac- Canet de Mar

Escola Jaume I- Pineda de Mar

Escola Pia- Mataró

Escola El Pi Gros- Sant Cebrià de Vallalta

Escola Joan Pelegrí- Barcelona

Escola Lola Anglada- Badalona

Escola Pla de l’Avellà- Cabrera de Mar

Escola Vistalegre- Mataró

Espai Ca l’Aulet- Sant Cebrià de Vallalta

 

 

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.