M’acosto a les escoles d’educació Infantil i Primària amb la maleta antiga per explicar històries de teatre als nens i nenes, amb unes adaptacions acurades, clares i fàcils d’entendre. Unes històries que fa anys vam portar als teatres d’arreu de Catalunya amb la companyia La Perla 29 dirigides per l’Oriol Broggi i que jo porto a les escoles en format petit.

Amb una introducció del que vol dir fer Teatre i amb la cirereta final d’un petit taller on els nens i nenes gaudiran amb la capsa de disfresses plenes de personatges.

LES HISTÒRIES

Infantil  P3 ⋅ P4 ⋅ P5

PERSONATGES I EMOCIONS

Què els hi passa als personatges que surten de la maleta? Què senten? Què diuen? De la maleta hi surten alguns personatges importants del teatre que ens expliquen alguna cosa de les seves històries. Amb interacció dels nens i nenes que fan de públic però que també faran d’actors per ajudar a entendre les situacions dels personatges. Sempre amb les emocions de fons.

HANSEL I GRETEL

Una edició interessant d'aquest conte clàssic em serveix per anar explicant aquesta història dels germans Grimm. De la maleta hi sortirà també la bruixa dolenta però una mica simpàtica, una titella de roba que em va construir una mare amb molta traça. Una història que sempre enganxa als nens i que demostra la gran força dels contes antics

JULIVERTINA

La història d'una noia bonica amb uns cabells llargs i màgics que viu en un castell amb la seva tia, una bruixa amb poders que al final no serà tan dolenta com sembla. Un conte amb molta acció però amb final feliç. Adaptació que he fet a partir d'una rondalla del "Rondallari Català" de Pau Bertran i que ja fa anys volia incorporar en aquesta activitat.


Primària
C. Inicial i C.Mitjà

LA JULIETA

A partir d’una faldilla preciosa que trobo a la maleta em poso a la pell de la Julieta Capuleto i és ella qui explica la seva història, la del “Romeo i Julieta”. He fet una acurada adaptació de l’obra de Shakespeare per poder explicar als nens l’essència d’aquest clàssic del teatre. Un conte que vaig trobar a Londres em serveix per anar seguint les imatges de cada escena. Una de les històries que cala i emociona més als nens i nenes sempre que l’explico.

CYRANO DE BERGERAC

El mosqueter del nas gros que li agrada fer poesia, valent i enamorat de Rosaura...una adaptació emocionant d'aquest gran clàssic del teatre. En aquesta història alguns nens o nenes del públic m'ajuden a "interpretar" algun dels personatges, el públic també puja a l'escenari. El gust per les paraules, els sentiments nobles, l'amor i l'amistat.

ROSITA, HISTÒRIA D’UNA FLORISTA

Adaptació del “Pigmalió” de B. Shaw. Rosita Fernàndez és una florista pobre que ven flors pels carrers de la ciutat. Però la Rosita parla molt malament, no sap comportar-se i fins i tot diu alguna paraula lletja…Trobarà un professor, el professor Higgins que li ensenyarà a parlar bé… Una història amb un personatge principal molt simpàtic que ens permet fer un treball sobre el llenguatge, la dicció i les bones maneres.

  • ACTIVITAT PER A CADA GRUP-CLASSE

  • A REALITZAR AL GIMNÀS-TEATRE DE L’ESCOLA O A UNA AULA PROU GRAN

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.